Filled Under: , ,

Cum sa amenajam o baie mica pentru mai mult spatiu I


Strategii pentru amenajari bai mici I


O baie de mici dimensiuni trebuie sa contina toate elementele unei bai mari, dar intr-un spatiu mai mic. De aceea poate parea provocatoare planificarea unui spatiu nou sau reamenajarea celui deja existent. Trebuie luate in considerare atat utilitatea, aspectul, accesoriile si spatiile de depozitare, cat si cat de mult spatiu aveti la dispozitie si cat de mult va puteti permite sa cheltuiti cu aceasta amenajare.

Atunci cand fiecare centimetru conteaza, puteti lua in considerare si un ajutor profesional de design de la un distribuitor de produse pentru baie si bucatarie. Apoi, verificati daca planurile pe care vi le-ati facut concid cu recomandarile propuse de designeri asa incat sa aveti siguranta ca baia va avea utilitatea si aspectul cele mai potrivite.

Strategii de "intindere" a spatiului in amenajarea baii
cum sa facem amenajari bai
Pentru a crea o toaleta, veti avea nevoie de cel putin 16 metri patrati, o baie completa necesitand un minim de 36 - 40 metri patrati. Incaperea finalizata trebuie sa masoare cel putin 1.5 m pe o parte pentru a amplasa o cada. Codurile de constructie necesita de obicei 80x80 cm (dimensiuni finite) pentru amplasarea unui dus; daca aveti un spatiu mai mare, un dus cu suprafata mai mare este si mai bun. Asigurati-va totusi ca dusul este suficient de mare astfel incat toti membrii familiei sa poata ridica bratele confortabil atunci cand se spala pe par sau cand se apleaca pentru a ridica ceva.

Odata ce ati stabilit cat de mult spatiu aveti, exista mai multe modalitati de a-l face sa arate mai mare. De exemplu, alegeti o oglinda cat de mare este posibil (folositi doar una; mai mult una streseaza ochii). De asemenea, mergeti pe finisaje de culoare deschisa. De asemenea, dusul cu usi din sticla transparenta poate intinde vizual spatiul.

Spatiul de depozitare este de obicei foarte important in amenajari bai mici, asa ca puteti lua in considerare plasarea unui dulap cu adancime de 20 cm deasupra chiuvetei. Instalati chiuveta la o inălțime confortabila, de obicei undeva la 90 cm de podea pentru majoritatea adultilor si chiar la 110 cm daca va fi utilizata de persoane mai inalte decat media obisnuita. Alegeti o chiuveta cu dulap cu sertare sau rafturi sau, daca nu are, adaugati organizatoare pentru articolele de toaleta si curatenie.

In cele din urma, evitati chiuvetele cu piedestal in amenajari bai mici. Acestea arata foarte bine, dar nu sunt practice deoarece ele nu ofera posibilitati pentru depozitare. Folositi aceste chiuvete pentru spatiile de toaleta in care depozitarea nu este la fel de importanta. Daca trebuie să utilizati totusi o chiuveta cu piedestal, adaugati rafturi deschise sau o etajera suprapusa in apropierea acesteia. Puteti lua in considerare, de asemenea, dulapurile cu adancime de 40 cm in locul celor de 50 - 60 cm.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu